Професійна гігієна і пародонтологія

   KavoProfiFlex

Професійна гігієна – це один з основних етапів у лікуванні тканин пародонту.

   Іншими словами гігієна зубів являє собою якісну професійну чистку, в результаті якої здійснюється видалення каменів, які утворилися на зубах і під яснами, а також проводиться згладжування поверхні зубного кореня. Надалі це дозволить уникнути нових утворень нальоту на зубах.

   Пародонтит, як правило, супроводжується запальним процесом в тканинах біля зубів. Якщо його вчасно не лікувати, то це може привести до втрати зуба. Вченими доведено, що головною причиною, через яку виникає пародонтит, вважається зубний наліт, який накопичується в собі величезну кількість мікробів і бактерій.

2016-11-12_18.37.10      2016-11-12_18.37.35

   Поява нальоту на зубах, як правило, відбувається в результаті відкладення на зубах різноманітних органічних речовин. Потім, контактуючи зі слиною, бактерії починають надійно закріплюватися на нальоті. За час свого існування, вони виробляють речовини, які в свою чергу допомагають зубним відкладенням ставати твердими.

    Не дивлячись на регулярний догляд порожнини рота, не так то й просто проводити якісне очищення зубів, особливо між зубами і на бічних поверхнях. Таким чином, в даних місцях відбувається масове накопичення нальоту.

   Надясенний наліт зубів допомагає створювати сприятливі умови, в яких утворюються нові підясенні відкладення. У свою чергу вони взаємодіють з мікробами виділяють токсини, тому руйнуються тканини пародонту.

     Рекомендовано  відвідувати стоматолога  один раз на  6 місяців для проведення  професійної гігієни порожнини рота.